See Photo

Flyer

Brugtebilercity.dk

Til pressen


PRESSEMEDDELELSE

 

Aarhus Triple Challenge 2008 – fridykning i verdensklasse

 

Sommersolen smilede generøst over dette års største internationale fridykkerstævne på danske grund og med resultater i verdensklasse levede såvel stævne som atleter op til de mange forventninger.

Aarhus Triple Challenge er døbt således, da det faktisk er tre stævner i ét. Begivenhederne forløber over tre dage, og i år var stævnet flytte fra Århus til det smukke Svømmecenter Nordvest i Silkeborg, som dannede perfekte rammer med bassiner både inden- og udendørs.

Den voksende interesse for fridykning havde lokket udenlandske fotografer og filmhold til Danmark og TV 2 News sendte live fra stævnet i løbet af dagen og nåede at forevige den nye verdensrekord i vejrholdning for hold (3 personer i såkaldt ”team static”), som Jesper Stechmann, Henning Larsen og Stig Åvall Severinsen fra Aarhus Fridykker Klub satte, da de sammen holdt vejret i hele 19 minutter og 35 sekunder. Desværre kan rekorden risikere at blive annulleret pga. en tvivlsom overfladeprocedure fra én af atleterne, men under alle omstændigheder er holdet fast besluttet på at træne frem med en ny verdensrekord på over 20 minutter!

Det blev til norske rekorder til Bjarte Nygård men et dyk på 125 meter uden finner og til Elisabeth Kristoffersen (113m uden finner). Elisabeth er i øvrigt bosiddende i Århus hvor hun læser på Aarhus Universitet og træner fast i Aarhus Fridykker Klub (AFK). Der var også mange begyndere med til stævnet og personer som Maja Hallum, Cristina Kümmel, Markus Møller Bitsch lavede dyk i nærheden af 100 m og holdt vejret i næsten 4 minutter.

En anden begynder, Josephine Jørgensen fra USG i København, lavede et fantomdyk på hele 150 m. Dette sikrede hende en plads på det danske kvindelandshold ”Havfruerne”, der består af Maria Livbjerg, Sanne Rasmussen, Eva Tommerup og Britt Møller Hansen som træner frem mod hold VM, som afholdes i Rødehavet de to første uger af september. Det danske herrelandshold er regerende holdverdensmestre, og atleterne skuffede da heller ikke, da hhv, Jesper Stechmann på ét enkelt åndedrag dykkede 200 m og Henning Larsen 204m med finner.

Vinderne af stævnet blev i vejrholdning franske Francine Kreiss (5´17 minutter) og svenske Weine Gustavsson (7´33 minutter) og i længdedykning Josephine Jørgensen (150m) og Henning Larsen (204m).

Aarhus Triple Challenge blev arrangeret af koordinator Kurt Lykke Larsen i samarbejde med Sport Event Denmark og Aarhus Fridykker Klub, og er skabt som et rammestævne, der kan fungere som model for store internationale stævner. Der arbejdes således i øjeblikket hårdt på at få verdensmesterskaberne i fridykning 2009 til Danmark.

 

For yderligere info og fotos kontakt venligst: kurt@lykkelarsen.dk tlf:22306511

 

Photo: Morten Bjørn Larsen

Photo: Morten Bjørn Larsen